Hemoglobina 200g

27,00 zł
Brutto

Naturalny dodatek żywieniowy dla psów i kotów. Stanowi źródło hemowego, 4-wartościowego, dobrze przyswajalnego żelaza, pierwiastków takich jak: sód, potas, chlor, wapń, magnez, mikro i makroelementów oraz witamin, wysokowartościowego białka zwierzęcego bogatego w lizynę i treoninę.

Ilość

W diecie surowej uzupełnia dietę o niedobory krwi i osocza powstałe na skutek skrwawiania mięsa podczas uboju. Może być stosowana także w przypadku karmy suchej czy domowego żywienia jako uzupełnienie niedoborów żelaza oraz w przypadku anemii. 

Jest doskonałym wzbogaceniem diety zwierząt młodych, intensywnie rosnących. W przypadku zwierząt z niedoborem żelaza lub po zabiegach z dużą utratą krwi, dawkę preparatu powinien ustalić weterynarz. Wyprodukowano pod nadzorem Powiatowego Inspektora Weterynarii.

Zastosowanie:

  • Naturalne źródło żelaza hemowego
  • Wzbogacenie diety zwierząt młodych intensywnie rosnących
  • W przypadku stwierdzenia anemii
  • Po zabiegach chirurgicznych z dużą utratą krwi

Dawkowanie

Karma sucha: 1g / 10 kg m.c. psa, zaleca się łączyć z witaminą B12 i kwasem foliowym.
Dieta surowa: w zależności od krwistości składników diety PSY I KOTY: 10g/1 kg mięsa bez kości.

W przypadku diety BARF, w celu otrzymania "pełnej krwi", zaleca się stosowanie w połączeniu z RawDietLine Osocze w proporcjach 4:1 (4 dawki Hemoglobiny, 1 dawka Osocza).

Miarka dołączona do opakowania zawiera 2g produktu (wartość orientacyjna)

Sposób podania: podawać po uprzednim zmieszaniu z pokarmem.

PROCES PRODUKCJI
Produkt poddano odpowiednio wyspecjalizowanej obróbce termicznej dla optymalnego zachowania dużych ilości doskonale przyswajalnych, naturalnych witamin, minerałów oraz aminokwasów.Produkt poddany obróbce termicznej 130 C, suszony metodą rozpyłową. Patogen SHV-1 (Herpesvirus suis typ 1) wywołujący chorobę Aujeszky jest skutecznie dezaktywowany w 100 C. Optymalny dobór właściwego procesu obróbki termicznej Hemoglobiny W jest gwarancją eliminacji patogenów przy jednoczesnym zachowaniu jak najwyższego poziomu substancji odżywczych.

Skład: 100% mączki z hemoglobiny wieprzowej.
Białko: 92,5%
Wilgotność: 4,49%

Składniki analityczne/100g:
Białko92,5%
Wilgotność 4,5%

*Składniki mineralne/100g:
Wapń/Calcium: 0,18g
Fosfor/Phosphorus: 0,21g
Sód/Sodium: 0,47g
Żelazo/Iron: 0,25g
Potas/Potassium: 0,74g

*Aminokwasy:
Seryna/Serine: 4,14g
Glicyna/Glycine: 4,32g
Histydyna/Histidine: 7,01g
Arginina/Arginine: 3,65g
Treonina/Threonine: 3,04g
Alanina/Alanine: 7,57g
Prolina/Proline: 3,15g
Tyrozyna/Tyrosine: 2,05g
Walina/Valine: 8,27g
Metionina/Methionine: 0,83g
Cysteina/Cysteine: 0,41g
Izoleucyna/Isoleucine: 0,37g
Leucyna/Leucine: 11,8g
Fenyloalanina/Phenylalanine: 6,44g
Lizyna/Lysine: 8,2g
Kwas asparaginowy/Asparaginic acid: 10,6g
Kwas glutaminowy/Glutamic acid: 7,28g

* średnia zawartość składników ulega typowym zmianom w naturalnych produktach.

Pokusa
3 Przedmioty