

100% naturalne, bezpieczne i doskonale przyswajalne źródło witaminy C.
Dodatkowa suplementacja witaminy C zalecana jest:
Owoce dzikiej róży są bogatym źródłem witaminy C, której zawiera kilkanaście razy więcej niż owoc czarnej porzeczki i sto razy więcej niż jabłko
Witamina C odgrywa ważną rolę w procesach oddychania tkankowego, w syntezie kolagenu tkanki łącznej, co z kolei warunkuje wszystkie procesy naprawcze organizmu.
Witamina C jest ważna w procesach odporności przeciwwirusowej i przeciwnowotworowej. Zmniejsza nasilenie reakcji alergicznych. Ponadto flawonoidy, które występują w owocach róży, chronią witaminę C przed rozkładem.
Owoce róży zawierają także prowitaminę A, witaminy B1, B2, E i K, flawonoidy, kwasy organiczne, sole mineralne, z których najwięcej jest żelaza.
Skład: 100% Rosa canina
Analiza: Białko 2,4%, Tłuszcz 0,8%, Popiół 10,8%
Dawkowanie: 1g na każde 5 kg masy ciała